Реалізація принципу наочності під час занять із тактико-спеціальної підготовки з майбутніми фахівцями сектору безпеки - Демченко, Олексій Миколайович (Академічні візії, 2024)
У статті розкриваються можливості використання засобів наочності під час проведення різних видів практичних занять (лекцій, семінарів, групових занять і вправ, практичних занять, тактичних (тактико-спеціальних) навчань (занять), самостійних занять) у процесі тактико-спеціальної підготовки здобувачів вищої освіти; акцентується увага на наочно-образній пам’яті й особливостях її розвитку в ході підготовки здобувачів вищої освіти у військових закладах освіти. Автор доходить висновку, що підвищення вимог до тактико-спеціальної підготовки майбутніх офіцерських кадрів викликає необхідність постійно вдосконалювати методику використання засобів наочності у всьому освітньому процесі військового закладу освіти. Педагогічні колективи військових вишів багато працюють над поліпшенням методик використання засобів наочності та оптимальним співвідношенням їх у ході різних видів занять. Все ширше розвиваються наукові дослідження, спрямовані на пошук, обґрунтування та практичну перевірку нових ефективних засобів наочності, що використовуються у процесі викладання тактико-спеціальних дисциплін. Вирішення всіх цих питань колективами військових закладів освіти сприятиме подальшому підвищенню рівня тактико-спеціальної підготовки майбутніх офіцерських кадрів.