Сучасні онлайн-ресурси як засоби контролю навчальної успішності учнів з інформатики - Богаченко, Владислав Костянтинович (Академічні візії, 2024)
Статтю присвячено розгляду сучасних онлайн-ресурсів як засобів контролю результатів навчання інформатики у закладах загальної середньої освіти. У результаті дослідження зʼясовано, що онлайн-ресурси для контролю результатів навчання інформатики є надзвичайно актуальними у сучасному освітньому середовищі, адже умови воєнного стану часто обмежують традиційні освітні практики, зокрема педагогічного контролю. У ході дослідження встановлено, що на сьогодні існує значна кількість різноманітних онлайн-засобів для діагностики знань, умінь і навичок здобувачів освіти у віддаленому форматі. Особливою популярністю серед них відзначаються такі онлайн-сервіси, як Kahoot!, Google Forms та Quizizz, що характеризуються специфічними можливостями. У підсумку дослідження виявлено, що з огляду на очевидні переваги та попри певні обмеження онлайн-ресурси, зокрема Kahoot!, Google Forms та Quizizz, слугують практично безальтернативними засобами здійснення контролю навчальної успішності учнів в умовах сьогодення, позначених війною та її наслідками.