Основні напрямки удосконалення підготовки майбутнього фахівця з цивільної безпеки у закладі вищої освіти щодо впровадження інтерактивних педагогічних технологій - Середюк , Ярослав Іванович (Академічні візії, 2024)
За результатами проведеного дослідження основних напрямків удосконалення системи підготовки майбутнього фахівця з цивільної безпеки у закладі вищої освіти щодо впровадження інтерактивних педагогічних технологій. Встановлено, що сучасна система освіти характеризується міждисциплінарної інтеграцією, орієнтацією на міжкультурний аспект, варіативністю, що, своєю чергою, передбачає підготовку майбутнього фахівця з цивільної безпеки нового покоління. Використання інтерактивних технологій у процесі підвищення кваліфікації майбутнього фахівця з цивільної безпеки допоможе досягти поставлених цілей. Визначено, що на сьогоднішній день процес підготовки майбутніх фахівців з цивільної безпеки у закладі вищої освіти має велику кількість недоліків. Важливою проблемою при цьому є застарілі та малоефективні педагогічні технології, які попросту не дають можливості майбутнім фахівцям з цивільної безпеки в повній мірі розвинути свої професійні, творчі та особистісні якості, які є надзвичайно важливими в процесі їх подальшої професійної діяльності.