Професійна підготовка майбутнього викладача закладу вищої освіти до впровадження інтерактивних педагогічних технологій: зарубіжний досвід - Криштанович, Мирослав Франкович; Юзьвʼяк, Роман Миколайович (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто питання професійної підготовки майбутнього викладача закладу вищої освіти до впровадження інтерактивних педагогічних технологій. На сьогодні заклади вищої освіти України надають особливого значення питанню професійної підготовки викладача, зокрема формуванню у них комунікативної компетенції. Сучасна система освіти характеризується міждисциплінарної інтеграцією, орієнтацією на міжкультурний аспект, варіативністю, тощо, що, своєю чергою, передбачає підготовку майбутнього викладача нового покоління. Ми впевнені, що використання інтерактивних технологій у процесі підготовки та підвищення кваліфікації майбутнього викладача допоможе досягти поставлених ним цілей. Щоб краще зрозуміти стан підготовки майбутнього викладача та об’єктивно оцінити проблеми розвитку їхньої комунікативної компетенції при використанні інтерактивних технологій, ми вважаємо за необхідне вивчити зарубіжний досвід у цьому питанні.