Стан використання інтерактивних педагогічних технологій в закладах вищої освіти - Паламар, Андрій (Академічні візії, 2024)
У статті розкрито особливості використання інтерактивні педагогічні технології в закладах вищої освіти Україні. Визначено, що інтерактивне навчання набуває особливого значення в процесі підготовки майбутніх викладачів, що здійснюється у різних формах діяльності, за яких усі учасники освітнього процесу взаємодіють один з одним. Встановлено, що вступаючи у ділову співпрацю для вирішення освітніх завдань та професійних проблем, обмін інформацією, моделюванням ситуацій спілкування, оцінка дій інших учасників та їхня власна поведінка є надзвичайно потрібна. Зрозуміло, що кожен викладач прагне до професійного росту та запровадження у свою професійну діяльність інтерактивні педагогічні технології. Виходячи з таких умов професійної діяльності, потенціал майбутнього викладача закладу вищої освіти має характеризуватися високим рівнем загального розвитку а це інформаційна компетентність щодо сучасних економічних та соціальних змін, науково-філософський світогляд, педагогічна культура, ерудованість, креативність, здатність до саморозвитку та самовдосконалення.