Спорт та інновації: розвиток фізичної культури та здоров’я через новаторські підходи в Україні - Лівак, Петро Євгенович; Павлова, Олена Михайлівна; Кушнір, Роман Григорович (Академічні візії, 2024)
Метою статті було проаналізувати й схарактеризувати сучасні тенденції розвитку сфери фізичної культури і спорту та визначити роль інновацій у цьому процесі. У процесі дослідження було з’ясовано, що найпопулярнішими інноваційними підходами в спорті й фізичній культурі України є використання цифрових технологій, фітнес-трекерів та платформ, різних пристроїв для відстежування досягнень і моніторингу стану здоров’я, використання віртуальної реальності, фітнес-технологій, а також кіберспорт. Визначено, що завдяки своїй максимальній інклюзивності кіберспорт є перспективним інструментом для створення програм реабілітації серед військовослужбовців, що отримали бойові поранення. Окремим інноваційним підходом у розвитку сфери спорту й фізичної культури є спортивне харчування. Завдяки різним інноваційним підходам Україна може зробити значні кроки у формування активного, здорового та свідомого суспільства.