Роль міжкультурного навчання у формуванні міжособистісної компетентності здобувачів в процесі вивчення англійської мови - Валюкевич , Т. В.; Строєнко, Н. Г.; Катрич, А. В. (Академічні візії, 2024)
Міжкультурне навчання при вивченні англійської мови включає в себе розуміння та оцінку культурних особливостей англомовних країн, а також розвиток міжкультурної компетентності у здобувачів. В результаті досліджень ми дійшли наступних висновків: міжкультурне навчання допомагає здобувачам отримати глибше розуміння культурних аспектів англомовних країн; сприяє розвитку у здобувачів міжкультурної компетентності, тобто здатності ефективно взаємодіяти з представниками інших культур. Це включає в себе вміння адаптуватися до різних культурних контекстів, розуміння культурних різниць та виявлення поваги до інших; міжкультурне навчання сприяє розвитку навичок міжкультурного спілкування; вивчення мови в контексті культури, де вона використовується, дозволяє здобувачам легше засвоювати мовні структури та вирази, оскільки вони використовуються в реальних ситуаціях спілкування.