Виникнення та вирішення трудових конфліктів у сучасному ринковому середовищі - Венгерак, Ю. О.; Гузар , В. Г. (Академічні візії, 2024)
Наукова стаття розглядає актуальне питання - виникнення та вирішення трудових конфліктів у сучасному ринковому середовищі. У роботі здійснюється аналіз основних причин виникнення трудових спорів, серед яких порушення законодавства про працю, недостатнє знання трудового законодавства, порушення положень колективних договорів та інші. Також розглядаються різні стратегії вирішення трудових конфліктів, такі як переговори, медіація та судове врегулювання, із наголосом на важливість вибору належного підходу в кожному випадку. Стаття досліджує наслідки трудових спорів, такі як втрата довіри, погіршення продуктивності та фінансові втрати, та робить висновок про необхідність своєчасного та ефективного вирішення таких конфліктів для забезпечення стабільності та позитивного клімату на робочому місці.Начало формы