Полісемантика поняття «суспільна думка» в соціально-філософському дискурсі - Шустенко, Олег Вікторович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена дослідженню полісемантичності поняття «суспільна думка» в соціально-філософському дискурсі. Метою статті є філософське осмислення полісемантичного поняття «суспільної думки» як цілісної соціальної реальності в соціально-філософському дискурсі, що ґрунтується на єдності онтологічного, аксіологічного, праксеологічного, гносеологічного та комунікативного аспектів. Для реалізації поставленої мети використано комплекс дослідницьких теоретичних методів: аналіз, синтез, узагальнення, систематизація наукових положень. Використано наукові джерела соціо‐гуманітарної думки переважно останніх років. Аналізуючи наукову літературу було виокремлено основні поняття, що стосуються досліджуваної проблеми. Уточнено сутність та зміст поняття «громадська думка». Доведено, що «супільна думка» має широкий синонімічний ряд: «громадська думка», «свідомість суспільства» тощо.