Генеза правового регулювання віртуальних активів як об’єкту оподаткування в Україні - Красилюк , Максим Олександрович (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто важливу тему генезису правового регулювання віртуальних активів в Україні. Викладено детальний аналіз історії формування правового статусу віртуальних активів, починаючи від перших згадок у правових нормативних актах та закінчуючи сучасними підходами до їх регулювання. Визначено ключові аспекти правового статусу віртуальних активів, у тому числі їх ознаки та класифікацію, механізми юридичного визнання та регулювання їх обігу на території України. Проаналізувавши генезу правового регулювання віртуальних активів в Україні, було запропоновано конструктивні рекомендації щодо вдосконалення законодавства в цій сфері. Враховуючи швидкий розвиток технологій та зростаючу популярність віртуальних активів, ця стаття має велике значення для розвитку ефективного та прозорого правового середовища ринку віртуальних активів в Україні.