Визначення поняття професійної мобільності для майбутніх ІТ фахівців, які навчаються у закладах 1 та 2 рівня акредитації - Салабай, Василь Павлович (Академічні візії, 2024)
Дослідження спрямоване на вивчення професійної мобільності майбутніх ІТ фахівців, які навчаються у закладах 1 та 2 рівня акредитації. Для початку у роботі розкривається сутність поняття "професійна мобільність", визначаючи її як здатність фахівця адаптуватися до різних умов праці та змінювати місце роботи відповідно до потреб ринку праці. Також у роботі подається визначення понять віртуальна, інформаційна та інформатична мобільність. Крім того робота аналізує вплив освіти на професійну мобільність, зокрема акцентується на ролі освіти у формуванні гнучкості та адаптивності у майбутніх фахівців. Також подані професійні стандарти підготовки ІТ фахівців, включаючи вимоги до знань, навичок та компетенцій. Дослідження акцентує увагу на необхідних софт-скілах для ІТ фахівців, такі як комунікаційні навички, креативність, ефективне управління часом тощо. Також аналізуються методи покращення мотивації для ІТ фахівців.