Оптимізація системи розвитку людського капіталу у структурах керівництва збалансованим розвитком поселень - Філяк, Максим Сергійович; Аредов, Володимир Анатолійович; Назар, Владислав Орестович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена оптимізації системи розвитку людського капіталу в структурах керівництва збалансованим розвитком поселень. Робота містить аналіз таких розділів як: чинники глобалізації у розвитку міських населених пунктів; роль керівних еліт у відстоюванні інтересів поселень та територіальних кластерів, вплив на розвиток людського капіталу, стратегії економічного домінування у регіоні. Методи включають документоаналіз та кабінетне дослідження. За останні роки, дослідження таких вчених, як Саскія Анхольд, Лео ван дер Берг, Рон Бошма, Дані Родрік, Пол Кругман, Майкл Портер, Денис Візгалов, Теодор Метаксас та Філіп Маккан, проливають світло на важливі аспекти взаємодії глобалізації та розвитку поселень. Вони досліджують різноманітні аспекти соціально-економічного розвитку, роль керівництва у формуванні стратегій та вплив економічних факторів на соціокультурні аспекти міського життя. Ці дослідження сприяють глибшому розумінню впливу глобалізації на поселення та розвитку ефективних стратегій управління для забезпечення сталого розвитку міст.