Використання машинного навчання для професійного розвитку персоналу - Любомудрова, Надія Петрівна; Ямщиков, Ігор Ігорович (Академічні візії, 2024)
У сучасному світі, де швидкість розвитку технологій невпинно зростає, особливої уваги набуває питання застосування машинного навчання для ефективного професійного розвитку персоналу. У статті, присвяченій цій тематиці, запропоновано детальний аналіз використання алгоритмів машинного навчання, які можуть значно оптимізувати процеси навчання та розвитку працівників у різних організаціях. Автори фокусують увагу на тренуванні моделей машинного навчання, зокрема, на таких методах, як дерева рішень та кластеризація, та їх використанні для автоматизації процесів навчання. Дерева рішень представляють собою ефективний інструмент для класифікації та прогнозування. Використання дерев рішень дозволяє компаніям розробляти персоналізовані навчальні плани, які враховують особливості кожного працівника, їхній досвід, кваліфікацію та поточні потреби в навчанні.