Система ключових компетентностей співробітників Служби судової охорони - Семчук , Ю. І.; Гринчук, Ю. В.; Коваленко , А. В.; Ганич, А. І.; Воробець, Т. В.; Шпек, В. Я. (Академічні візії, 2023)
У статті розглядається система ключових компетентностей співробітників Служби судової охорони, що є основою для забезпечення ефективної роботи та підтримки високих стандартів безпеки у судових установах. Аналізується теоретичний підхід до компетентностей, включаючи визначення, класифікацію та історичний розвиток концепції. Детально досліджується законодавча база, яка регулює діяльність Служби судової охорони, та визначаються основні професійні, особистісні та соціальні компетентності, необхідні для виконання професійних обов’язків. Розглядаються різні методи оцінки та розвитку компетентностей, включаючи формальне та неформальне навчання, практичні методи навчання та використання інноваційних підходів. Висвітлюється роль навчання та професійного розвитку у забезпеченні високого рівня компетентностей співробітників, їхньої мотивації та здатності адаптуватися до змін. Стаття підкреслює важливість системного підходу до формування та підтримки компетентностей для підвищення ефективності та професіоналізму Служби судової охорони.