Вплив глобального інформаційного середовища на інформаційну безпеку судді - Чистоклетов , Л. Г.; Хитра, О. Л.; Сокол О. Р. (Академічні візії, 2024)
У статті досліджується вплив глобального інформаційного середовища на інформаційну безпеку суддів. Визначено сучасні загрози, що виникають у зв’язку зі зростанням обсягів інформації та розширенням кіберпростору. Проаналізовано правові основи захисту персональних даних суддів у різних країнах. Розглянуто механізми забезпечення інформаційної безпеки суддів та вплив глобальних інформаційних потоків на їхню діяльність. Особливу увагу приділено ролі міжнародних інституцій у формуванні політики захисту суддів від інформаційних атак та втручання в їхнє приватне життя. Показано, що основним завданням у цьому контексті є гармонізація відносин між суддями та технологіями, захист і збереження їхньої інформації через впровадження відповідних правових механізмів. Важливим аспектом є створення умов для надійного захисту персональних даних суддів від несанкціонованого доступу та поширення. Відзначено необхідність забезпечення фізичного і психічного здоров’я суддів шляхом мінімізації негативного впливу інформаційного середовища. Вказано на важливість розвитку інформаційної гігієни, що включає заходи з покращення інформаційного середовища і забезпечення його безпеки для суддів.