Роль творчості студентів при формуванні правомірної поведінки в умовах гуманізації освіти - Доктор , Давид Зіновійович; Ієвлєв , Олександр Миколайович (Академічні візії, 2024)
Формування правомірної поведінки студентів в процесі побудови правової держави є важливим завданням, що стоїть перед системою освіти України. Творчість визначає успішність будь якої професійної діяльності сучасної людини. Роль творчості, в епоху становлення інформаційного (постіндустріального) суспільства, зростатиме в зв’язку із провадженням у всі сфери діяльності людини інформаційних (цифрових) технологій та штучного інтелекту. Розвиток творчості студентів можливий за умови гуманізації освітнього процесу, що створює передумови для їх самоактуалізації, самовдосконалення та саморозвитку. Об’єктивна сторона правомірної поведінки пов’язана із змістом навчальної діяльності (навчально-методичного забезпечення) та технологіями навчання. Формування суб’єктивної сторони правомірної поведінки студентів пов’язано із стимулюванням їх творчого (професійно-творчого) потенціалу, що передбачає підготовку фахівців із високими моральними якостями та гуманістичним світоглядом.