Обґрунтування економічної доцільності діджиталізації в сфері послуг - Демчук, Т. І.; Соколов, А. В.; Гарбуз, М. О.; Солодкий, І. С.; Павлюкевич , В. С. (Академічні візії, 2024)
У статті встановлено, що діджиталізація в сфері послуг відіграє важливу роль для підвищенні ефективності та якості обслуговування. Доведено, що проведення оцінки економічної ефективності критично важливе для обґрунтування інвестицій у цифрові технології, охоплює методи, такі як аналіз вигод і витрат, оцінку вартості поточного життєвого циклу, розрахунок рентабельності інвестицій та аналіз порогу рентабельності. Встановлено, що інтегрований підхід, який поєднує технічні, організаційні та стратегічні ініціативи, забезпечує найбільшу вигоду від діджиталізації. Також заначено, що розуміння потенційних ризиків, таких як кібербезпека та вплив на зайнятість, є необхідним для успішної цифрової трансформації.