Корпоративна культура як інструмент управління лояльністю персоналу підприємств - Перевозова, І. В.; Вітовський, О. І.; Хомик, А. В.; Ривак, О. І. (Академічні візії, 2023)
У статті досліджується роль корпоративної культури як інструменту управління лояльністю персоналу підприємств. Розглянуто основні елементи корпоративної культури, включаючи місію, цінності, принципи, символи та ритуали, та їхній вплив на задоволеність і залученість співробітників. Проаналізовано різні методи формування та зміцнення корпоративної культури, такі як розробка корпоративних цінностей, активна участь керівництва та ефективна внутрішня комунікація. Визначено ключові показники ефективності (KPI) для оцінки корпоративної культури і методи збору зворотного зв’язку. Показано, що ефективна корпоративна культура сприяє зниженню плинності кадрів, підвищенню продуктивності та зміцненню позитивного іміджу підприємства. На основі проведеного аналізу надано рекомендації щодо впровадження та підтримки сильної корпоративної культури, що забезпечує високий рівень лояльності персоналу і довгостроковий успіх організації.