Вплив глобалізації на економічний стан країн, що розвиваються - Семчук , Ж.; Краснощок, В.; Запотічний , П.; Подольчук, А.; Гапонов , Н.; Маркевич, О.; Лагойда, Ю. (Академічні візії, 2024)
Глобалізація є важливим чинником, що впливає на економічний стан країн, що розвиваються. У статті досліджено як позитивні, так і негативні аспекти глобалізації для цих країн. Зокрема, розглянуто питання залучення іноземних інвестицій, розширення доступу до нових технологій та ринків, а також проблеми економічної залежності, соціальної нерівності та екологічної деградації. На основі аналізу конкретних прикладів з різних регіонів світу виявлено ключові фактори успішної інтеграції країн, що розвиваються, у глобальну економіку та запропоновано рекомендації для мінімізації негативних наслідків глобалізації.