Діджиталізація процесу управління ІТ-проєктами - Воробйов , В. В.; Черечін, О. В.; Романів, І. Р.; Береза , В. М.; Черепаняк , В. М.; Черепаняк , А. М. (Академічні візії, 2023)
У статті досліджено процес діджиталізації управління ІТ-проєктами, підкреслено його значення в сучасному бізнес-середовищі. Проаналізовано теоретичні основи діджиталізації та її розвиток у сфері економіки та ІТ-секторі. Особлива увага приділяється цифровим інструментам, таким як: штучний інтелект, блокчейн, Інтернет речей та хмарні технології - їх перевагам та недолікам. Виявлено основні виклики, пов’язані з впровадженням діджиталізації, включаючи технічні, організаційні та соціальні аспекти. Розглянуто перспективи розвитку діджиталізації, включаючи її вплив на комунікацію, колаборацію, управління ризиками та ресурсами. У висновках підкреслено важливість стратегічного підходу до діджиталізації для підвищення ефективності, інноваційності та конкурентоспроможності ІТ-проєктів.