Адміністративно-правова природа публічної служби - Костик , Віктор Володимирович (Академічні візії, 2024)
У статті досліджено адміністративно-правову природу публічної служби, визначено її основні характеристики, структуру, функції та принципи. Встановлено, що публічна служба є ключовим елементом системи державного управління, спрямованим на реалізацію державної політики та задоволення суспільних потреб. Проведено аналіз нормативно-правової бази, що регулює діяльність публічних службовців, з акцентом на основні проблеми, такі як: недосконалість законодавства, бюрократичні процедури та корупція. Доведено, що впровадження міжнародних стандартів, діджиталізація адміністративних процесів та підвищення професіоналізму службовців є необхідними умовами для вдосконалення публічної служби. Розглянуто перспективи реформування, спрямовані на підвищення ефективності, прозорості та підзвітності державного управління.