Принципи проходження публічної служби: адміністративно-правовий аспект - Костик , Віктор Володимирович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена дослідженню принципів проходження публічної служби з адміністративно-правової точки зору. Розглянуто основні загальні, спеціальні та адміністративно-правові принципи, що регулюють діяльність державних службовців. Визначено значення принципів законності, рівності та професіоналізму як фундаментальних засад публічної служби. Проаналізовано спеціальні принципи відкритості та прозорості, підзвітності й етичності, які забезпечують довіру громадськості до державних інституцій та ефективність державного управління. Висвітлено основні проблеми, пов’язані з реалізацією цих принципів, та запропоновано шляхи їх вирішення. Результати дослідження підтверджують необхідність удосконалення адміністративно-правового регулювання публічної служби для забезпечення її ефективності та прозорості.