Нормативно-економічні принципи екосистемної безпеки туристично-рекреаційного потенціалу України - Філюк, С. М.; Зарічняк, А. П. (Академічні візії, 2022)
Стаття присвячена обґрунтуванню нормативно-економічних принципів екосистемної безпеки туристично-рекреаційного потенціалу України. Охарактеризовано передумови запровадження екосистемного підходу з огляду на історію розвитку туристично-рекреаційного потенціалу в Україні від здобуття Незалежності. Охарактеризовано недоліки докризової державної політики розвитку туристично-рекреаційного потенціалу. Обгрунтовано унікальність туристично-рекреаційної галузі і її роль у економічному, соціальному та екологічному розвитку держави. Проаналізовано ключові норми, що утворюють фундамент імплементації екосистемного підходу у державній економічній політиці досягнення безпеки туристично-рекреаційного потенціалу України. Узагальнено та деталізовано зміст низки нормативно-економічних принципів екосистемної безпеки туристично-рекреаційного потенціалу України.