Організаційні цінності в літературі: дослідження праць видатних письменників світової літератури - Сапіньські, Александер (Академічні візії, 2024)
У статті показано, як можна візуалізувати та зміцнити організаційні цінності та трудову етику, аналізуючи творчість видатних письменників-фантастів. Зосереджуючись на потенціалі трансформації літературних тем і цінностей у корпоративні цінності, дослідження має на меті показати, як література може надихати та формувати організаційну культуру та етичні стандарти. Аналізуючи твори таких авторів, як Федір Достоєвський, Джордж Оруелл, Олдос Хакслі, Лев Толстой та Габріель Гарсіа Маркес, у статті визначено ключові етичні та моральні теми, що містяться в їхніх оповіданнях. Методологія включає герменевтичний і семіотичний аналіз цих текстів, тематичні дослідження організацій, які інтегрують літературні цінності у свої місії. Автор показує синергію між літературними цінностями та корпоративними цінностями, підкреслюючи, як літературний погляд на етику та мораль може впливати на організаційну культуру та управління людськими ресурсами. На основі аналізу зроблено висновки щодо ефективної інтеграції літературних цінностей у стратегії управління.