Підвищення кваліфікації фахівців з охоронної діяльності в умовах воєнного стану - Кисленко, Дмитро Петрович; Радзієвський, Ростислав Михайлович; Іванов, Владислав Дмитрович; Новік, Ярослав Сергійович (Академічні візії, 2023)
У статті представлене цілісне вивчення проблеми щодо підвищення кваліфікації фахівця з охоронної діяльності в умовах воєнного стану. Визначено, що основною метою підвищення кваліфікації фахівців охоронної діяльності забезпечення на високому рівні професіоналізму, культурного та інтелектуального розвитку, які зможуть максимально реалізовувати свої професійні компетентності, що орієнтовані на захист особистої та майнової безпеки. З’ясовано, що важливе значення в процесі підвищення кваліфікації фaxiвцiв oxopoннoї діяльності набувають iнфopмaцiйнi теxнoлoгiї, що вiдкpивaють їм дocтуп дo нетpaдицiйниx джеpел iнфopмaцiї, та забезпечують можливості для реалізації креативності, оволодіння й фіксації навичок, проведення занять зі стрільби на полігонах та відпрацювання на них тактичних прийомів у комплексі з фізичними навантаженнями, а також ознайомлення з основними натівськими засобами захисту та новими зразками зброї і техніки В процесі підвищення кваліфікації фахівців охоронної діяльності з метою оптимізації рівня оволодіння тактичними прийомами та правилами сучасними зразками зброї, необхідно більше проводити заняття на полігонах (тирах) з використанням інформаційних технологій, що дозволить покращити навички прицільної, швидкісної, влучної та тактичної стрільби. Зроблені висновки, що в процесі підвищення кваліфікації фахівців охоронної діяльності необхідно використовувати сучасні інформаційні технології у самостійній діяльності цих фахівців, що сприятиме: розвитку різних видів мислення; організаційних та комунікативних здібностей; формуванню вмінь приймати правильні рішення або пропонувати різні варіанти вирішення ситуацій екстремального характеру; формуванню інформаційної культури, умінь обробляти матеріал; здійснювати експериментальну та дослідницьку діяльність.