Онтологічні детермінанти фінансового менеджменту на підприємстві: концептуальні рамки і роль кадрового потенціалу - Pawlowski, Grzegorz; Далик, Володимир; Кондратюк, Сергій; Запісоцький, Іван; Матвієвський, Назар (Академічні візії, 2023)
У статті досліджено теоретико-методичні засади та прикладні аспекти використання фінансового менеджменту на підприємстві, у т. ч. на основі ідентифікації онтологічних детермінант в умовах розвитку ринкової економіки. На конкретному прикладі показано, що саме детермінанти фінансового менеджменту є специфічними складовими економічної напруги розвитку підприємств ІТ-сфери. Встановлено, що використання онтологічних детермінант фінансового менеджменту на внутрішньо-організаційному рівні сприяє ініціації тенденцій економічного розвитку суб’єкта господарювання. Обґрунтовано необхідність гармонізації системи фінансового менеджменту і процесів формування кадрового потенціалу підприємства у зв’язку зі створенням умов для максимізації вартості агента ринку в постіндустріальних умовах.