Національна економіка: тенденції управління - Ткачова, Наталія Миколаївна; Ткачук, Світлана Петрівна; Губа, Марина Ігорівна; Супруненко, Світлана Анатоліївна (Академічні візії, 2023)
Здійснюючи аналіз національної економіки України, варто зазначити, що головною проблемою дотепер є військові дії на її території. Висвітлено, що складовою управління національною економікою є: торговельна політика, іноземні інвестиції, банківська справа, державне регулювання економіки, права власності, контроль за соціальними виплатами. Впродовж усього періоду, який розглядається, спостерігається стабільне зростання ВВП (у реальних цінах), що свідчить про збільшення внутрішніх виробничих потужностей. У 2020 році цей коефіцієнт зріс на 111,7 % порівняно з 2019 роком, а у 2021 році – на 105,5 %. Були розроблені рекомендації щодо вдосконалення управління національною економікою.