Методики формування навичок використання сучасних технологій у професійній підготовці фахівців сектору безпеки - Слонь, Андрій Георгійович (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто актуальні педагогічні підходи до впровадження сучасних технологій у професійну підготовку фахівців сектору безпеки в умовах військової агресії. Проаналізовано методики використання інноваційних технологій, зокрема симуляційних вправ, віртуальних тренажерів та безпілотних літальних апаратів (БПЛА), для підвищення рівня практичної підготовки студентів. Зосереджено увагу на проектному підході в навчанні, що сприяє розвитку критичного мислення та практичних навичок, а також на мотиваційних методиках, які стимулюють здобувачів освіти до активного використання технологій. Підкреслено значення зворотного зв’язку та оцінювання успіхів у навчальному процесі, що сприяють підвищенню якості освітньої діяльності.