Сутність та значення кадрового забезпечення в системі управління підприємством - Торбич, Андрій Віталійович (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто сучасні підходи до кадрового забезпечення підприємства з акцентом на інноваційні методи, основані на цифрових технологіях. Визначено значення управління людським капіталом як ключового чинника підвищення конкурентоспроможності та стійкості бізнесу в умовах сучасних економічних викликів і зовнішніх загроз. Проаналізовано роль стратегій розвитку персоналу, зокрема побудови кадрового резерву, для забезпечення довготривалого зростання підприємства. Обґрунтовано, що інтеграція інноваційних інструментів у кадрову політику сприяє стабільності, ефективному функціонуванню та адаптації підприємства до мінливого середовища. Дослідження підкреслює важливість інвестицій у кадровий потенціал як складової економічної стійкості й національної стабільності.