Ефективність використання командних спортивних ігор у фізичному вихованні курсантів прикордонної служби - Ковальчук, Роман Олександрович; Шинкарук, Віктор Олександрович; Демков, Ярослав Вадимович (Академічні візії, 2024)
Фізична підготовка курсантів прикордонної служби спрямована на формування здорових, фізично розвинених фахівців з певними психологічними та морально-вольовими якостями. Досягнення цієї мети можливе завдяки спеціально організованій, цілеспрямованій та систематичній роботі з формування особистості, яка включає використання активних методів, форм навчання та педагогічних технологій. Ця стаття досліджує використання спортивних ігор під час фізичного виховання курсантів прикордонної служби. Розглядаються теоретичні аспекти фізичного виховання, методи та принципи впровадження ігор у навчальний процес, а також роль інструкторів та педагогів у організації ігрової діяльності. Аналізуються переваги та недоліки використання ігрових методик з урахуванням практичних досліджень. Загальний висновок полягає в тому, що комплексний підхід до фізичного виховання, що включає в себе спортивні та командні ігри, сприяє підвищенню мотивації курсантів, розвитку командного духу та покращенню їхніх фізичних показників.