Ігрові технології організації освітнього процесу у закладах вищої медичної освіти (на прикладі дисципліни «Молекулярна біологія») - Любкіна, Дар’я; Постернак, Наталія; Яніцька, Леся; Горкуненко, Оксана (Академічні візії, 2024)
Ігрові технології є інноваційним напрямком сучасної освіти, що дозволяють створювати інтерактивне та мотивоване освітнє середовище. Геміфікований освітній простір сприяє інтеграції знань та надає можливість відпрацювати навички прийняття рішень в умовах дефіциту часу та підвищеної відповідальності. Використання елементів ігрових технологій при вивченні дисципліни «Молекулярна біологія» у НМУ ім. О.О. Богомольця із подальшим інтерв’юванням здобувачів вищої освіти показало їх загальне позитивне ставлення до такої форми організації освітнього процесу. На думку респондентів, включення елементів ігрового навчання дозволяє систематизувати теоретичний матеріал та покращує комунікативний компонент заняття. Включення елементів ігрового навчання в освітній процес надає можливості для підвищення рівня успішності здобувачів вищої медичної освіти, покращення засвоєння теоретичного матеріалу, розвитку критичного, стратегічного та клінічного мислення.