Інформаційні технології як інструмент управління бізнес-структурою - Ткач, Степан (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто теоретичні засади використання інформаційних технологій у бізнес-управлінні, їх еволюцію, класифікацію та роль у модернізації організаційних процесів. Визначено перспективи впровадження інноваційних технологій, таких як штучний інтелект, блокчейн і big data, у контексті цифрової трансформації бізнесу. Особливу увагу приділено ролі IT у формуванні сталого розвитку та соціально відповідального бізнесу. Дослідження спрямоване на розкриття стратегічних можливостей IT-інструментів для підвищення конкурентоспроможності українських підприємств в умовах глобалізації.