Галузева специфіка кадрового забезпечення підприємств будівельної сфери - Торбич, Андрій Віталійович (Академічні візії, 2024)
У статті досліджено галузеву специфіку кадрового забезпечення підприємств будівельної сфери як ключовий фактор забезпечення їхньої ефективності в сучасних умовах економічного розвитку України. Розглянуто теоретичні засади кадрового забезпечення, які формують базу для аналізу особливостей формування, розвитку та управління трудовими ресурсами в будівельній галузі. Висвітлено вплив зовнішніх факторів, таких як сезонність, географічна мобільність, інноваційні вимоги та трудова міграція, на функціонування будівельних підприємств. Особливу увагу приділено взаємодії професійно-технічної освіти і підприємств, яка є важливим механізмом підготовки кваліфікованих кадрів. Результатом дослідження стало визначення основних ознак специфіки кадрового забезпечення у будівництві, що включають проєктний характер зайнятості, динамічну адаптацію до галузевих умов і високі вимоги до професійної підготовки працівників. Розроблені висновки спрямовані на покращення кадрової політики та підвищення конкурентоспроможності підприємств у контексті відновлення економіки України.