Узгодження інтересів громад у сфері стратегічного планування як передумови формування засад спільної інвестиційної політики (на прикладі Львівської агломерації) - Синюра-Ростун, Н. Р.; Тимків, Д. О. (Академічні візії, 2024)
Розглянуто питання використання інструменту міжмуніципального співробітництва при формуванні Львівської агломерації. Зауважено додаткові можливості, що створює для громад участь у агломерації. Зазначено, що формування спільної інвестиційної політики стимулюватиме економічний розвиток громад, економічну активність мешканців. Визначено, перешкоди для реалізації спільної інвестиційної політики у Львівській агломерації. Виявлено, що розширення співробітництва в економічній сфері потребує поглиблення механізмів співпраці. Показано, основні перешкоди для активізації розвитку агломерацій в Україні. Зазначено, що одним із інструментів розвитку функціональних територій у Європі є інтегровані територіальні інвестиції. Показано окремі практики успішного впровадження ІТІ у Греції, Румунії, Нідерландах. Зазначено, що на даному етапі для громад Львівської агломерації важливо навчитися формувати спільні напрями співпраці, що дозволить залучати додаткові ресурси на стимулювання економічного зростання.