Стратегічні підходи до управління інноваційно-інвестиційним розвитком в умовах трансформації економіки - Шут, С. О. (Академічні візії, 2024)
У роботі обґрунтовано необхідність впровадження стратегій, що поєднують інноваційні та інвестиційні підходи для забезпечення довгострокової економічної стабільності. Запропоновано інструменти для оцінювання інноваційного потенціалу національної економіки та алгоритм адаптації стратегічних рішень до умов високої економічної турбулентності. Також виокремлено конкретні пропозиції щодо удосконалення інституційного середовища, активізації державної підтримки для стимулювання інноваційної діяльності. Особливу увагу приділено формуванню механізмів інтеграції інновацій у стратегії економічного зростання з урахуванням специфіки національних ринків та глобальних трендів. Запропоновано розгляд поняття інноваційно-інвестиційного синергізму. Отримані результати розкривають основні пропозиції для стратегічного планування в бізнесі та на державному рівні.