Проблематика захисту прав інтелектуальної власності на навчальні курси - Стерліков, Олександр Сергійович (Академічні візії, 2024)
Автором розглядається актуальне питання правового регулювання навчальних курсів на прикладі курсів та освітніх програм з домедичної допомоги. Особлива увага приділяється навчанню тактичній медицині в українських реаліях сьогодення, та проблемам, повʼязаним із захистом інтелектуальної власності у звʼязку із цією діяльністю. Досліджено та проаналізовано нормативно-правову базу та інші інформаційні джерела та виявлено проблему відсутності чіткого закондавчого регулювання проблеми, що вказує на необхідність розробки та впровадження відповідних нормативних актів для її врегулювання. Проаналізовано як існуючі курси для військовослужбовців, так і спроби врегулювання питання захисту прав інтелектуальної власності на навчальні курси.