Стратегічний розвиток підприємств в умовах діджиталізації бізнесу - Перевозова, Ірина Володимирівна; Земляков, Ігор Семенович; П’яста, Андрій Русланович; Драганчук , Назарій Ярославович (Академічні візії, 2024)
У статті було обґрунтовано, що у сучасних умовах економічних змін та непередбачуваних обставин, викликаних станом війни та іншими кризами, цифровізація стає життєво важливою для виживання та успіху підприємств. Нині світ швидко глобалізується, і цифрові технології стають все більш значущими. Однак в Україні процес цифровізації йде повільно, особливо через війну. Незважаючи на це, глобальний контекст, науково-технічний прогрес і перехід до цифрових технологій змушують підприємства впроваджувати новітні технології та сучасні методи управління. Доведено, що глобальне охоплення через цифрові технології дозволяє бізнесу розширювати свій ринок та залучати нових клієнтів. Крім того, цифрові інструменти дозволяють експериментувати з новими ідеями, розробляти нові продукти та послуги, адаптуватися до ринкових змін і використовувати відкриті дані для виявлення нових можливостей. Виявлено, що візуальні моделі, створені на основі цих даних, забезпечують ефективність прийняття управлінських рішень. Таким чином, інтеграція цифрових технологій у бізнес-процеси не тільки підвищує продуктивність, але й створює нові можливості для розвитку та інновацій. Діджиталізація бізнесу в умовах кризи стає ключовим чинником виживання та розвитку компаній, сприяючи адаптації до змін і забезпечуючи стійкість та конкурентоспроможність у довгостроковій перспективі.