Аналіз глобального ринку цифрових продуктів під впливом цифрової трансформації - Заставний, Володимир Степанович (Академічні візії, 2025)
Стаття присвячена аналізу глобального ринку цифрових продуктів під впливом цифрової трансформації. У статті наведено основні фактори зростання рівня цифрової трансформації бізнесу. Розглянуто особливості цифрових продуктів у порівнянні з фізичними. Досліджено та проаналізовано структуру споживчих витрат на цифрові продукти і послуги серед різних вікових категорій споживачів. Проведено аналіз основних категорій цифрових товарів і послуг, популярних на глобальному ринку, досліджено їхню динаміки та тенденції розвитку. Зазначено, що випадки піратства цифрових продуктів та цифрового шахрайства виступають основними загрозами в індустрії цифрових продуктів і послуг. Виділено основні кроки до збереження тенденцій зростання на ринку цифрових продуктів і послуг, які повинні імплементувати підприємства, а саме: відслідковування тенденцій на ринку та в поведінці споживачів, оптимізація цифрового товарного асортименту відповідно до вимог ринку, ефективне просування, впровадження заходів кібербезпеки та орієнтація на молоде покоління.