Електронне декларування як засіб боротьби з корупцією - Кобилецький, Микола Мар’янович; Джох, Роман Васильович (Академічні візії, 2024)
У статті проаналізовано наукові підходи щодо визначення поняття «корупція», а також здійснено їх порівняння із нормативним визначенням цього явища. Вказано на взаємозв’язок існування держави та явища корупції. Названо причини виникнення ідеї електронного декларування доходів та витрат публічних службовців, зазначено основні віхи розвитку відповідного правового регулювання. Охарактеризовано основи інституту правового регулювання електронного декларування в Україні. Названо наслідки визнання особи такою, що порушила порядок чи строки подання електронної декларації. Також в статті зазначено види відповідальності, які застосовуються до публічних службовців, що порушили порядок чи строки здійснення електронного декларування. Наведено окремі аспекти притягнення до відповідальності за порушення порядку електронного декларування в іноземних державах.