Проблемні питання правового регулювання використання електронних доказів у кримінальному процесі - Тагієв, Садіг Рзаєвич (Академічні візії, 2025)
Стаття присвячена проблемним питанням правового регулювання використання електронних доказів у кримінальному процесі. Дані докази у процесі мають свою специфіку, що обумовлена їх технічною природою, абстрактністю, адже докази такого роду складні за своєю структурою та сприйняттям. У той же час звертається увага, що ч. 2 ст. 84 КПК України серед процесуальних джерел доказів електронні докази не згадує. Автор переконаний, що для того, щоб електронний доказ отримав правове закріплення та регулювання в КПК України як самостійний вид доказів, необхідно продовжувати наукове вивчення всіх ознак і особливостей електронних носіїв інформації, виявити ті ознаки, які мають правове значення, сформувати нові процесуальні правила виявлення та вилучення електронних носіїв інформації та їх дослідження з урахуванням юридично значущих ознак.