Волейбол як сучасний формат підвищення рухової активності студентів закладів вищої освіти - Молдован, Андрій Дмитрович; Духнова, Лариса Миколаївна; Коробко, Любов Костянтинівна; Мороз, Олена Валентинівна (Академічні візії, 2025)
У сучасному освітньому процесі проблема недостатньої рухової активності студентів є актуальною. Одним із дієвих способів розв’язання цієї проблеми є залучення студентів до занять волейболом, який є одним із найпопулярніших командних видів спорту. Серед проаналізованих наукових джерел виокремлена робота Н. Груцяк, що доводить перспективи впровадження волейболу в освітні програми ЗВО. Важливим є розроблення універсальних методик залучення студентів до активних занять волейболом, враховуючи індивідуальні особливості, рівень підготовки та мотиваційні чинники. Дана стаття присвячується розгляду означених проблем та пропонує комплексний підхід до використання волейболу як ефективного засобу підвищення рухової активності студентів у закладах вищої освіти. Запропоновані для прикладу комплекси вправ, що показали себе досить результативно й враховують сучасні освітні реалії та потреби студентської молоді.