Сучасні структурно-динамічні тенденції розвитку підприємств малого бізнесу харчової промисловості в Україні - Тішаков, Петро (Академічні візії, 2025)
У статті проаналізовано сучасні тенденції розвитку малого бізнесу в харчовій промисловості України в умовах воєнного стану та економічної нестабільності. Досліджено вплив військових та основні економічні фактори, що ускладнюють розвиток галузі, включаючи інфляцію, падіння курсу гривні, зниження купівельної спроможності населення та збільшення податкового навантаження. Висвітлено соціальні аспекти, такі як дефіцит кадрів через мобілізацію та еміграцію, а також вплив неофіційної зайнятості на фінансову стабільність малого бізнесу. Особливу увагу приділено аналізу державних та міжнародних програм підтримки малого бізнесу, зокрема «Власна справа», «Доступні кредити 5-7-9%», «EU4Business» та ініціативам USAID, які спрямовані на подолання кризових явищ.