Дидактичні умови реалізації інформаційних технологій у графічну діяльність майбутніх фахівців інженерних спеціальностей - Джеджула, Олена Михайлівна; Павленко , Наталія Анатоліївна (Академічні візії, 2025)
У статті висвітлюється проблема організації графічної діяльності студентів, основу якої становить робота з графічними редакторами. Визначено вплив інформаційних технологій на графічну діяльність сучасного інженера. Проаналізовано сучасні CAD-системи, які найбільш поширені в у промисловості. Визначено переваги систем AutoCAD, SolidWorks, Pro/ENGINEER для впровадження в освітній процес в університетах України. Обґрунтовано педагогічні умови впровадження інформаційних технологій у графічну діяльність майбутніх фахівців інженерних спеціальностей. До педагогічних умов віднесено: формування мотивації до використання інформаційних технологій в графічній діяльності студентів; гармонійне поєднанні навчального матеріалу з теорії побудови графічних зображень та практичних навичок використання інформаційних технологій при вивченні графічних дисциплін, використання технологій інтегрованого навчання в графічній підготовці студентів.