Алгоритми оптимального розподілу навантаження в хмарних обчислювальних середовищах - Громовський, Олександр Володимирович (Академічні візії, 2024)
Анотація. У статті досліджено сучасні підходи до реалізації алгоритмів динамічного та адаптивного розподілу обчислювальних задач у хмарній інфраструктурі. Проаналізовано ефективність різних методів: еволюційних, машинного навчання, нечіткої логіки та гібридних моделей. Окрема увага приділена забезпеченню енергоефективності, відповідності параметрам якості обслуговування (QoS) і дотриманню угод SLA. Обґрунтовано доцільність впровадження багаторівневих стратегій управління навантаженням з урахуванням тенденцій до використання edge-обчислень і багатохмарних середовищ.