Особливості організування маркетингової політики просування цифрового продукту - Заставний, Володимир (Академічні візії, 2025)
Анотація. Стаття присвячена актуальним питанням дослідження особливостей організування маркетингової політики просування цифрового продукту підприємствами на цільові сегменти ринку та контактні аудиторії. У статті підкреслено вплив цифрової трансформації на зміну інструментів просування товарів і послуг. Проведено порівняльний аналіз традиційного та цифрового маркетингу, на основі якого виявлено ефективність інструментів цифрового маркетингу в організуванні маркетингової політики просування цифрового продукту. Виділено ряд факторів, які впливають на вибір цифрового каналу просування цифрових продуктів, серед них: особливості цифрового продукту; цільова аудиторія; які цифрові канали використовують основні конкуренти; ефективність попередньо використаних цифрових каналів просування. Розроблено послідовність етапів організування маркетингової політики просування цифрових продуктів. Ключові слова: маркетингова політика просування, цифровий продукт, цифрова трансформація, традиційний маркетинг, цифровий маркетинг, канали просування.