Практичні аспекти впровадження Python у навчанні цифрових дисциплін - Башуцька, Оксана Степанівна; Шакуров, Євген Олексійович; Шуста, Володимир Семенович (Академічні візії, 2025)
Анотація. Мета статті - дослідити питання практичного впровадження мови програмування Python у викладанні цифрових дисциплін та довести ефективність її застосування у формуванні цифрових компетенцій студентів. Наукова новизна. Систематизовано педагогічні підходи до використання Python в освітньому процесі, розроблено класифікацію підходів до навчання на основі аналізу сучасних досліджень та запропоновано інтегровану модель впровадження Python у цифрових дисциплінах. Результати. Визначено основні переваги використання Python у навчальному процесі, обґрунтовано вибір педагогічних методів, надано практичні рекомендації щодо організації навчальних дій на основі цієї мови програмування. Висновки. Впровадження Python як навчального засобу для цифрових дисциплін сприяє розвитку алгоритмічного мислення та підвищує мотивацію студентів, а також забезпечує практичну спрямованість навчання.