Інтеграція стратегічного управління змінами та інвестиційних рішень в системі інформаційного забезпечення розвитку фінансової діяльності аграрних підприємств - Барбінягра, Олександр Миколайович (Академічні візії, 2024)
Анотація. У статті досліджено стан та проблематику інформаційного забезпечення управління розвитком фінансової діяльності аграрних підприємств України. Обґрунтовано взаємозв’язок між якістю формальних і неформальних інформаційних потоків та точністю стратегічного й інвестиційного планування. Виявлено ключові недоліки офіційної статистики, зокрема фрагментарність, нестачу архівних даних і недостатню територіальну деталізацію. Проаналізовано вплив похибок у прогнозних показниках опадів, урожайності та цін на відхилення очікуваних доходів підприємств. На основі експертних оцінок доведено ефективність заходів щодо вдосконалення інформаційної інфраструктури та обґрунтовано доцільність формування локальних інформаційних мереж аграрних підприємств.