Сутність, завдання та принципи професійної юридичної етики - Кацавець, Руслан Сергійович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті висвітлюються питання започаткування й розвитку системи етичних знань; співвідношення моралі і обов’язку; етики юристів, як одного з невід’ємних елементів професійної культури. Виокремлено завдання та принципи професійної етики юристів, що регулюють взаємини між людьми. Наголошується на формах здійснення юридичної діяльності, специфіці юридичних професій. Оскільки кожна спеціальність відповідно формує певні риси людини і відношення до виду діяльності, то тут мірилом стає професійна етика.