Методи розвитку педагогічних вмінь як фактори ефективності тренувального процесу у спортивній гімнастиці - Дудіцька, Світлана (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті розглядається проблема методів розвитку педагогічних вмінь спортсменів з спортивної гімнастики, які впливають на підвищення ефективності тренувального процесу. Визначено, що на ефективність навчання гімнастів впливають педагогічні вміння які розвиваються за допомогою методів які використовуються під час тренувань та змагань. У публікації підкреслюється важливість педагогічних вмінь та методи розвитку педагогічних вмінь спортсменів зі спортивної гімнастики. Окреслено використання різних методів, які використовуються у тренувальному процесі гімнастів та впливають на педагогічні вміння спортсменів, як фактори ефективності тренувального процесу. Проведене дослідження дало можливість сформулювати такі висновки, таким чином, гімнаст може самостійно розвивати педагогічні вміння у процесі тренувань, якщо залучений до аналізу, корекції, планування та вербалізації власної рухової діяльності. Це не лише покращує якість технічної підготовки, а й формує навчальну автономію, відповідальність та здатність усвідомлено керувати власним спортивним розвитком.