Спектральні характеристики LED-випромінювання та його вплив на швидкість полімеризації акрилатних композицій у технологіях нарощування вій у контексті хімічної та біобезпеки - Зробок, Тетяна Григорівна (Академічні візії, 2022)
У роботі досліджено вплив оптичних параметрів світлодіодного випромінювання різної довжини хвилі на ефективність затвердіння мономерно-олігомерних систем, що застосовуються в процедурах фіксації штучних вій. Проаналізовано залежність кінетики формування полімерної матриці від інтенсивності світлового потоку та спектральної відповідності фотоініціаторам. Встановлено чинники, що зумовлюють підвищення рівня токсичних побічних продуктів унаслідок застосування невідповідних джерел світла, та окреслено ризики для біологічних тканин. Сформульовано рекомендації щодо оптимізації умов опромінення з урахуванням вимог хімічної й біобезпеки.